Tokratno srečanje HR'kofi obarvano protistresno

Naše drugo srečanje HR'kofi za kadrovike je tokrat vodila gostja Daniela Bervar Kotolenko, podjetnica, govorka in agilna coachinja, s katero smo se pogovarjali o stresu in učinkovitosti. Z delavnico je poskrbela za interaktivnost udeležencev in izmenjavo izkušenj.

30. 5. 2024

Srečanje, ki ga je gosti strokovnjakinja za digitalizacijo kadrovskih procesov Nataša Centa, je tudi tokrat potekalo v sproščenem duhu. Daniela Bervar Kotolenko, Natašina gostja, strokovnjakinja za vodenje ljudi in coachinja, je srečanje posvetila vedno aktualni tematiki - stres na delovnem mestu. Kot je povedala, se da vsak izziv rešiti. Stres nekaj, kar izvira iz nas samih, kot reakcija na okolico. Zato je pomembno, da se pri svojem delu dobro počutimo in da znamo s sodelavci dobro komunicirati. Še posebej je to pomembno v kadrovski službi, kjer se srečujemo z raznovrstnimi tipi osebnosti. Da bi ekipa dobro funkcionirala, je pomembno, da vsakemu članu ekipe prilagodimo način komunikacije. 

S praktično delavnico, ki jo je izvedla z udeleženci so kadroviki in kadrovice preizkusili metodo retrospektive kot enega od načinov dela in sodelovanja v ekipi. Tako so si udeleženci izmenjali izkušnje in delili ideje za reševanje stresnih dejavnikov.  

Udeleženci so razmišljali tudi o tem, da bi bilo smiselno o tem, da je treba komunikacijo prilagajati sogovorcu, učiti že otroke od mladih let naprej, po drugi strani pa, da je potrebno paziti, da se poznavanje potreb in tipa sogovornika pri delu ne zlorabi ali manipulira... 

Kot vsakokrat nas je tudi tokrat čas prehitel in poslovili smo se z novimi znanji in povezavami. Srečanje je bilo polno zasedeno, zato se veselimo naslednjega, ki ga organiziramo 12. septembra. HR'kofi se je izkazal kot odlična priložnost za deljenje novih znanj, sproščen klepet in iskreno izmenjava pogledov na aktualne tematike s področja kadrovanja.



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA