Simona Kogovšek postala članica upravnega odbora SRIP GoDigital

V maju je na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) potekal dogodek "Narejeno v Sloveniji - navdihnimo digitalne inovacije!". Dogodek je bil odlična priložnost za razpravo o ključnih izzivih in priložnostih na področju digitalne transformacije in naši poti k visoko produktivni družbi znanja.

23. 5. 2024

V okviru dogodka je potekala tudi ustanovna skupščina SRIP GoDigital, katere namen je povezovanje deležnikov in krepitev IKT sektorja v Sloveniji. Direktorica Mikrocopa, Simona Kogovšek, je bila izvoljena v upravni odbor za srednja podjetja, kar predstavlja pomembno priznanje za njeno delo in prispevek k razvoju digitalnih rešitev.

"Zelo sem vesela in počaščena, da mi je bilo zaupano mesto v upravnem odboru za srednja podjetja. Veselim se sodelovanja s skupino številnih odličnih strokovnjakov in verjamem, da bomo skupaj dosegli pomembne premike k še bolj povezanemu in inovativnemu poslovnemu okolju," je povedala direktorica Mikrocopa, Simona Kogovšek.

Platforma SRIP GoDigital bo omogočala povezovanje za skupen razvoj digitalnih inovativnih produktov, storitev in rešitev za konkurenčnost slovenskih podjetij na globalnem trgu, povečanje sinergij med akterji, dvig digitalnih kompetenc IT in drugih strokovnjakov, prepoznavanje in izkoriščanje tržnih priložnosti in tržnih niš. Poleg tega bo spodbujal mednarodno konkurenčnost slovenskih IKT podjetij s podporo razvojnim projektom, internacionalizaciji in skupnim nastopom na tujih trgih.

Dogodek je potrdil, da je sodelovanje med podjetji ključno za spodbujanje inovacij in krepitev digitalnih kompetenc, kar bo omogočilo hitrejši napredek k visoko produktivni družbi znanja. Mikrocop se veseli nadaljnjega prispevka k tem ciljem preko sodelovanja v SRIP GoDigital.



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA