Mikrocopu svečana listina Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je dan univerze in 49. obletnico svoje ustanovitve obeležila na slovesnosti, kjer so podelili tudi nagrade za najbolj izstopajoče dosežke preteklega leta.

19. 9. 2024

Na področju sodelovanja z gospodarstvom, so po predlogu Senata Fakultete za organizacijske vede v Kranju svečano listino podelili tudi podjetju Mikrocop. Listino je prevzela direktorica Simona Kogovšek, prejeli pa smo jo za uspešno sodelovanje na naslednjih področjih:

  • Gostujoči predavatelji s področja HR – Alenka Fic Mikolič, Aleksandra Kocjan, Tamara Kušar
  • Gostujoči predavatelji s področja digitalizacije: Anton Gazvoda in Ivo Vasev
  • Priprava študije primera za mednarodno in državno tekmovanje dijakov in študentov: Ivo Vasev, Nataša Centa, Karmen Jakob Logar.

Naziv častni doktor je prejel Nobelovec za kemijo leta 2018, Sir Gregory Winter, ki je pionir na področju humaniziranih in humanih terapevtskih protiteles, ki so osnova za razvoj terapij za različne bolezni, kot sta multipla skleroza in rak. Naziv zaslužni profesor je prejela doktorica medicine in redna profesorica Dušica Pahor za dosežke pri razvoju medicinske fakultete.

Podelili so tudi nagrade, priznanja in listine zaslužnim študentom, posameznikom in podjetjem. Rektor Zdravko Kačič je spregovoril o sodelovanju Univerze z gospodarstvom, za katerega pravi, da prispeva k hitrejšemu prenosu teorije v prakso.



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA