HR'kofi o pravnih vidikih kadrovskih e-dokumentov

Septembrsko srečanje kadrovikov je bilo kljub slabemu vremenu dobro obiskano. Tematika delovnih razmerij in kadrovske dokumentacije iz zakonskega in pravnega stališča je vedno zanimiva in aktualna, saj je za vsa podjetja pomembno, da poslujejo zakonsko skladno, še posebej tam, kjer dokumentacija vključuje osebne podatke. 

12. 9. 2024

Gostja septembrskega HR'kofija je bila odvetnica pisarne Senica & partnerji, mag. Maja Skorupan, ki je specializirana za področje delovnega prava. Čeprav se morda zdi, da je sklepanje in prenehanje delovnega razmerja enostaven proces, je podvržen različnim pravnim in zakonodajnim vidikom, ki jih mora kadrovska služba poznati.

Kako na najboljši način te postopke voditi tako, da se ne ujamemo v administrativno pravne zanke, da zadeve učinkovito, predvsem pa pravilno upravljamo, je z udeleženci delila mag. Skorupan. Pogovarjali smo se tudi o personalnih mapah in njihovi pojavni obliki, kako voditi dokumentacijo v njih, kako pravilno hraniti kadrovske podatke, ki vsebujejo veliko osebnih podatkov in zakaj digitalizacija pri vsem tem igra pomembno vlogo - procese avtomatizira, delo olajša in zmanjšuje administrativno breme.

Nataša Centa, gostiteljica KR'kofi srečanj, je izzvala udeležence, da so izpostavljali izzive, s katerimi se srečujejo in delili z ostalimi svoje izkušnje in svoje dileme. 

Kot vedno je čas, namenjen srečanju, hitro minil in pogovor bi lahko nadaljevali dolgo v popoldan. Hvala vsem, ki ste soustvarjali prijeten dogodek. 



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA