Dan odprtih vrat Mikrocopovega arhiva

Na srečanjih Spoznajte prednosti arhiviranja pri certificiranem ponudniku, ki smo ju izvedli v dopoldanskem in popoldanskem terminu zaradi velikega povpraševanja, je Miha Čebron, produktni vodja fizične hrambe, udeležence popeljal tudi v naš arhiv. 

6. 6. 2024

Na kar dveh srečanjih Dneva odprtih vrat arhiva smo predstavili najpomembnejše točke pravilnega in zakonsko skladnega arhiviranja in goste popeljali v svoj arhiv fizične hrambe z najvišjo stopnjo varnosti.

Za vse, ki jih papirna dokumentacija, shranjena v mapah, registratorjih in fasciklih, bremeni, smo organizirali srečanji, kjer je Miha Čebron predstavil prednosti arhiviranja poslovne dokumentacije pri zunanjem, certificiranem izvajalcu. Z udeleženci je delil veliko izkušenj iz prakse, pogovarjali pa so se tudi o izzivih, s katerimi se srečujejo pri vsakdanjem delu na tem področju.

Podjetja se srečujejo z različnimi izzivi: od neprimernih prostorov, do pomanjkanja le-teh, velike izgube časa z iskanjem dokumentov in včasih tudi z izgubo le-teh, z neustreznimi pogoji za shranjevanje poslovne dokumentacije, z neustreznim znanjem kadra in pomanjkanjem kadra, do nepooblaščenih dostopov in pomanjkanja sledljivosti.

Miha Čebron je gostom predstavil tudi rešitev Arhivska knjiga InDoc EDGE, s katero naročniki enostavneje digitalno upravljajo s fizično dokumentacijo v arhivu. Popeljali smo jih tudi v enega od svojih arhivov fizične dokumentacije, kjer so si lahko ogledali najboljše prakse v izvajanju hrambe fizičnega gradiva.



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA